top of page
6.png

Må butikken betale Tono?

Skrevet av Michelle Thoresen
Retail spesialist og CSM hos bakgrunnsmusikk.no

17 juni 2024

Mange bedrifter lurer på hvem de har fått besøk av når de har fått en kontrollør fra Tono. Eller dere har fått en faktura fra Tono.
Må butikken betale for musikk til Tono?

Hvorfor har butikken fått en faktura fra Tono?

Hva er TONO?
  • TONO er en organisasjon som forvalter opphavsrettigheter til musikkverk på vegne av komponister, tekstforfattere og musikkforlag. De sørger for at de som har skapt musikken får betaling hver gang deres verk blir fremført offentlig.
Hvorfor trenger butikken avtale med TONO
  1. Opphavsrettslig Beskyttelse: Musikk er beskyttet av opphavsrett, og det er ulovlig å spille musikk offentlig uten tillatelse fra rettighetshaver. TONO representerer disse rettighetshaverne og gir deg den nødvendige tillatelsen i form av en lisens.
  2. Rettferdig Kompensasjon: Når musikk spilles i butikken, har opphavspersoner og utøvere rett til å bli kompensert for bruk av deres verk. Avtale med TONO sikrer at de som har skapt og fremført musikken får sin rettmessige del av inntektene.
  3. Juridisk Beskyttelse: Ved å ha en avtale med TONO, unngår butikken juridiske problemer og potensielle bøter for ulovlig bruk av musikk. Dette gir også en trygghet for at bedriften opererer i samsvar med loven.
  4. Ved å betale for lisensene, støtter du en bærekraftig musikkindustri som kan fortsette å produsere kvalitetsinnhold. Dette er fordelaktig for både artister og forbrukere.

Oppsummering
Avtale med TONO er essensielle for å lovlig kunne spille musikk i en bedrift. De sikrer at opphavspersoner og utøvere får rettmessig kompensasjon, beskytter butikken juridisk, og bidrar til en bærekraftig musikkindustri. Ved å respektere opphavsrettslige regler, viser bedrifter også at de verdsetter og støtter musikkens kultur og økonomi.

Kontakt oss

Addresse

Grundingen 2
0250 Oslo

Kontakt

+47 922 15 317

Åpningstider

Man - Fre

8:00 am – 24:00 pm

Lørdag

7:00 am – 24 00 pm

Søndag

7:00 am – 24:00 pm

LES MER

bottom of page